Jedu do Thajska vše mám zjištení akorát se chci zeptat jak je bezpečné jíst jídlo které vaří na ulici ?
Nechci si přivést nějakou nemoc.
Moderátor: mikey
Martina"][quote="Slunovrat píše:Jedu do Thajska vše mám zjištení akorát se chci zeptat jak je bezpečné jíst jídlo které vaří na ulici ?
Nephilim píše:Martina píše:Slunovrat píše:Jedu do Thajska vše mám zjištení akorát se chci zeptat jak je bezpečné jíst jídlo které vaří na ulici ?
No nevim jak vy,ja jezdim s manzelem do Thajska uz dlouho a nikdy bychom si zadne jidlo na ulici nedaly.Ne ze by bylo nechutne ale mi evropani na to nejsme zvykli.Takze rada:nechces si privest zadnou nemoc? jidlo jen v restauraci.
Proti gustu žádný dišputát. Ale já na to mám jiný názor.
Existuje spousta cestovatelů, kteří odmítají pouliční stravování. Většinou tak dělají z obav před nějakými nemocemi. Nicméně Tě mohu ujistit, že z bakteriologického hlediska je íşplně jedno, jestli jíš v nejvybranější restauraci, nebo z ulice - pravděpodobnost nákazy je stejná. A sr*čka z jídla Tě může čekat i při stravování v restauracích - jedná se spíš o to, že na některé ingredience jídel není zvyklý náš organismus.
Pokud se vyhneš pouličním jídlům, připravíš se o možnost vyzkoušet to pravé thajské (to samozřejmě platí pro všechny země světa) jídlo. Navíc máš možnost přímo sledovat jeho přípravu, což se Ti v restauraci asi nepodaří (a možná by Tě překvapilo, že podmínky, ve kterých se jídlo v tamní restauraci připravuje, bývají hodně podobné těm pouličním).
Se vší íşctou k výše uvedenému přispivateli - Tvůj příspěvek považuju za blábol.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník