Nemoci a cestovani? Exoticke nemoci.

Cestování všeobecně.

Moderátor: mikey

Příspěvekod dreamgirl v pon lis 19, 2007 2:30 pm

Ahojicek, napadlo me nove tema exoticke nemoci....ja mam haldu zkusenosti s prujmama a chripkama,ale krome jedne prihody v Indii, kdy jsem chytla amebu a malem memu drahemu manzelovi skonala (jak on to videl)43C teplota a za 3dny 9kg dole.. ja byla temer v bezvedomi, tak jsme vzdycky prezivali v klidu a pohode. Jinak jsme ockovany proti zloutence B. Tyfus a sakra nemohu si vzpomenout co je to posledni. Antimalarika nemereme..manzu z toho boli zada a me je spatne od zaludku. Co Vy?
dreamgirl
Rozkoukávám se

Příspěvekod Nephilim v pon lis 19, 2007 3:28 pm

dreamgirl píše:Ahojicek, napadlo me nove tema exoticke nemoci....ja mam haldu zkusenosti s prujmama a chripkama,ale krome jedne prihody v Indii, kdy jsem chytla amebu a malem memu drahemu manzelovi skonala (jak on to videl)43C teplota a za 3dny 9kg dole.. ja byla temer v bezvedomi, tak jsme vzdycky prezivali v klidu a pohode. Jinak jsme ockovany proti zloutence B. Tyfus a sakra nemohu si vzpomenout co je to posledni. Antimalarika nemereme..manzu z toho boli zada a me je spatne od zaludku. Co Vy?[/quote]
Já jsem očkovaný na žloutenku A+B, žlutou zimnici, břišní tyfus, meningitidu. Antimalarika : jen do nekterých zemí (Lariam je třeba pěknej dryák). Zato jsem si na doporučení nechal naordinovat nějakej roztok proti choleře - ovšem primárně ne proti té nemoci, ale proto, že upraví střevní mikroflóru tak, že v podstatě vyloučí průjem (což se v některých zemích fakt hodí :-) ).
Nephilim
Tichošlápek

Příspěvekod smawe v pon lis 19, 2007 6:00 pm

zajímalo by mě na kolik vyjde takový očkování do Thajska? Nebo do té Indie. A kolik dní před cestou se nechat očkovat.
smawe
Site Admin

Příspěvekod Nephilim v pon lis 19, 2007 6:16 pm

[quote="smawe"]zajímalo by mě na kolik vyjde takový očkování do Thajska? Nebo do té Indie. A kolik dní před cestou se nechat očkovat.[/quote]
V zásadě se dá říct, že pokud si dojdeš měsíc a půl před odjezdem, měl bys stihnout všechno. Očkování provádí okresní hygienické stanice, nebo specializovaní odborníci, u kterých Ti poradí i některé další užitečné informace na cesty (pokud jsi z Prahy nebo blízkého okolí, doporučuju Centrum cestovní medicíny na Praze 1, http://www.medpharm.cz/ccm/index.html). Na jejich stránkách najdeš také všechno, co potřebuješ vědět.
Nephilim
Tichošlápek

Příspěvekod Nephilim v pon lis 19, 2007 7:01 pm

[quote="smawe"]zajímalo by mě na kolik vyjde takový očkování do Thajska? Nebo do té Indie. A kolik dní před cestou se nechat očkovat.[/quote]
Co se týče cen, některá očkování nejsou levná - pohybují se v rozmezí 400-1000 Kč. Některé pojišťovny ale částečně hradí některé vakcíny, některé jsou dokonce zadarmo (žlutá zimnice).
Nephilim
Tichošlápek

Příspěvekod dreamgirl v pon lis 19, 2007 8:57 pm

jo jsem si nemohla vzpomenout na tu menigitidu..tu mame taky, ale ten driak na upravu mikroflory je co?Jinak se zloutenkama to mame stejne...plete se mi jen ta ktera je navic a ta kterou mame vsici ockovanou normalne...no nasemu synackovi tu nepovinnou budou ockovat za 14dni, tak si v tom zase na chvili udelam jasno..
dreamgirl
Rozkoukávám se

Příspěvekod Nephilim v úte lis 20, 2007 2:25 pm

dreamgirl píše:jo jsem si nemohla vzpomenout na tu menigitidu..tu mame taky, ale ten driak na upravu mikroflory je co?Jinak se zloutenkama to mame stejne...plete se mi jen ta ktera je navic a ta kterou mame vsici ockovanou normalne...no nasemu synackovi tu nepovinnou budou ockovat za 14dni, tak si v tom zase na chvili udelam jasno..[/quote]
Když na to nezapomenu, tak se Ti podívám doma do očkovacího průkazu.
Nephilim
Tichošlápek

Příspěvekod dreamgirl v úte lis 20, 2007 3:56 pm

Nephilim píše:
dreamgirl píše:jo jsem si nemohla vzpomenout na tu menigitidu..tu mame taky, ale ten driak na upravu mikroflory je co?Jinak se zloutenkama to mame stejne...plete se mi jen ta ktera je navic a ta kterou mame vsici ockovanou normalne...no nasemu synackovi tu nepovinnou budou ockovat za 14dni, tak si v tom zase na chvili udelam jasno..[/quote]
Když na to nezapomenu, tak se Ti podívám doma do očkovacího průkazu.[/quote]
az budes mit cas, tak budu rada kdyz se juknes ...no my nekdy asi tak za 14dni jdeme na preockovani, takze bych se na to optala jestli by nam to taky k necemu bylo. diky
dreamgirl
Rozkoukávám se

Zpět na O cestování