Francie na kolech

Cestování po Evropě.

Moderátor: mikey

Příspěvekod Kocour Mikeš v sob čer 16, 2007 7:55 pm

Zdravím v letě jedu do Francie na kole chci sjet oblast Normandie,moc mě přitahujou ty hezký vesnický baráčky.

Už v této oblasti někdo byl ?? Potřebuji něajakáy rady.

Přeju tomudle fóru hodně dobrých a stálých příspěvků je dobré že to někoho napadlo udělat forum o cestování.

=D
Naposledy upravil Kocour Mikeš dne sob čer 16, 2007 7:55 pm, celkově upraveno 1
Kocour Mikeš
Rozkoukávám se

Příspěvekod smawe v sob čer 16, 2007 7:57 pm

čau taky mě to láká ale není na to zatím věk.

Poptám se ti po foru na lide.cz třeba s tím někdo má zkušenosti. =)
smawe
Site Admin

Příspěvekod Jiri v úte čer 19, 2007 10:27 pm

Ahoj,
v Normandii jsem nebyl, ale byl jsem pred par lety na kole v Burgundsku a nelze to rict jinak nez ze - byla to proste parada :)
priroda, kulturni pamatky, architektura, prijemni lide, kam oko dohledne a ucho doslechne, no a vino precik ;) vse proste skvele.
Burgundsko je vicemene rovinka, takze je idealni i pro netrenovany cyklisty ... ostrilenejsi si pak muzou vyjet jurske pohori, taky krasa a uz jste na dohled Svycarsku.
a radu do Normandie? snad jen zvladnout dobre francouzstinu a vse bude podstatne jednodussii...

tak at se Ti vylet vydari, hodne peknych zazitku
Jiri

Příspěvekod smawe v stř čer 20, 2007 4:59 pm

Jiri píše:Ahoj,
v Normandii jsem nebyl, ale byl jsem pred par lety na kole v Burgundsku a nelze to rict jinak nez ze - byla to proste parada :)

priroda, kulturni pamatky, architektura, prijemni lide, kam oko dohledne a ucho doslechne, no a vino precik ;) vse proste skvele.
Burgundsko je vicemene rovinka, takze je idealni i pro netrenovany cyklisty ... ostrilenejsi si pak muzou vyjet jurske pohori, taky krasa a uz jste na dohled Svycarsku.
a radu do Normandie? snad jen zvladnout dobre francouzstinu a vse bude podstatne jednodussii...

tak at se Ti vylet vydari, hodne peknych zazitku

a nemáš něajáky fotky z toho "výletu" na webu ? Kdyžtak hoÄ
smawe
Site Admin

Příspěvekod ChouLu v sob čer 23, 2007 11:00 pm

jo Normandie musí být krásná na kolech, zase jiny kraj nez ČR, skusil bych to nekdy,ale precijen v 15 tonejde :(
ChouLu
Rozkoukávám se

Re: Francie na kolech

Příspěvekod h.barto v čtv srp 14, 2008 2:26 pm

Zdravím všechny příznivce cestování.

V pondělí jsme se vrátili z aktivní dovolené ve Francii. Zavítali jsme do Grand Canyon du Verdon, Route de la Bonette (nadmořská výška 2802 m n.m.), Col d´Izoard (na vrcholku muzeum Tour de France :!: ) a odsud přejeli do Val d´Isere. Všude (doslova) jsme potkávali cyklisty (jak s doprovodem auta, tak ověšeni báglama). Dokonce nás zdravili i cyklisté z nějakého českého cyklistického klubu. Na všech těchto cestách byl vždycky u okraje vozovky vyznačen úzký pruh extra pro kola.

S ubytováním taky nejsou problémy. Kempy jsou téměř na každém kroku a dá se tak přespat za slušnou cenu (kolem 5 Euro na osobu). Ani penziony ale nejsou vůbec drahý (např. 25 Euro/osoba u střediska Vars).

Určitě Francii vřele doporučuju! :wink:
h.barto
Rozkoukávám se

Zpět na Evropě