Na Mallorku s německou CK - znáte okolí La Palma?

Cestování po Evropě.

Moderátor: mikey

Příspěvekod Jen v čtv kvě 15, 2008 9:22 pm

Objednal jsem si zájezd s německou CK na Mallorku. Vychází to o trochu levněji než u nás. Všem doporučuji. Navíc jsou na českém internetu portály, které vše zprostředkují v češtině.

Jedeme s přítelkyní na jižní pobřeží a budeme bydlet v blízkosti La Palma. Doporučí mi někdo hezká místa v tomto okolí? Mám na mysli třeba opuštěné pláže, skvělou disco, historicky významná místa nebo i něco jiného s čím bych mohl nadchnout svoji přítelkyni ;-)
Jen
Rozkoukávám se

Příspěvekod radek v pát kvě 16, 2008 5:53 pm

Asi 15min autem na západ od Palmy je sqělý MARINELAND. Teda je pravda, že je to už nějaký ten pátek co jsme tam byli. Tehdy jsme jeli z Palmy bez problémů stopem.

web: http://www.marineland.es/marineland/mallorca/index.php
radek

Příspěvekod Jenda9 v pát kvě 16, 2008 7:15 pm

radek píše:Asi 15min autem na západ od Palmy je sqělý MARINELAND. Teda je pravda, že je to už nějaký ten pátek co jsme tam byli. Tehdy jsme jeli z Palmy bez problémů stopem.

web: http://www.marineland.es/marineland/mallorca/index.php

Děkuji moc za tip. Umím sice dobře německy, což místní španělé taky, ale stopem bych si asi netroufl. Díval jsem se na obrázky Palmy a zaujala mě ta velká katedrála. Je přístupná, nevíte někdo?
Jenda9

Příspěvekod radek v pát kvě 16, 2008 10:54 pm

Jenda9 píše:Děkuji moc za tip. Umím sice dobře německy, což místní španělé taky, ale stopem bych si asi netroufl. Díval jsem se na obrázky Palmy a zaujala mě ta velká katedrála. Je přístupná, nevíte někdo?

Je to malý ostrov takže minimum nebezpečí. Když by se tam něco stalo, tak není kam utéct. Běžně je vidět třeba celý den otevřený kabriolet s klíčkam strčenýma v zapalování.

V tý katedrále jsem nebyl. Procházel jsem kolem ní, ale už si nevybavuju, jestli byla otevřená. Já tehdy dovolenou trávil hlavně v Pagueře.
radek

Příspěvekod pavel v sob čer 14, 2008 6:54 pm

Jenda9 píše:Děkuji moc za tip. Umím sice dobře německy, což místní španělé taky, ale stopem bych si asi netroufl. Díval jsem se na obrázky Palmy a zaujala mě ta velká katedrála. Je přístupná, nevíte někdo?

Katedrála přísupná je za pár euro (myslím 4€), je otevřená snad krom pondělí. Myslím, že v ní měl prsty i Gaudí. Samotná obřadní část je nádherná. A přes velkou rosetu (nebo jak se to jmenuje) prosvítá světlo, které osvětluje vnitřek katedrály a barevně si tam lelkuje. Před katedrálou stojí cikánské povozy pro turisty. Je to vyhlášené místo, kde se dá "všechno sehnat".

Jinak znám hodně část na východ od Palmy, hlavně El Arenal. Kdyžtak poradím více.
pavel

Zpět na Evropě